5 Beste Linkbuilding Tips in 2023

Wil je zelfstandig aan de slag met linkbuilding? Wanneer je geen extern bureau in wilt huren om linkbuilding voor je te regelen, zijn deze 5 linkbuilding tips voor jou!

Linkbuilding is een vak apart. Er zijn enorm veel prijzige tools en bedrijven die veel geld vragen om linkbuilding voor je te regelen.

Linkbuilding is een SEO-aspect. Het gaat dus om het verhogen van je positie binnen Google. Het verhogen van je positie binnen Google bestaat niet alleen uit linkbuilding. Wil je hier meer over weten, kijk dan naar mijn blogpost over het vergroten van je vindbaarheid in Google.

linkbuilding-tips

Afbeelding via: https://onwise.nl/blog/wat-is-interne-linkbuilding/

Betaal niet voor links of linkwissels

Op internet zijn er veel platforms waarop het mogelijk is om links te kopen. Dit moet je absoluut nooit doen. Dit is tegen de regels die Google hanteert over het ranking proces. Wanneer Google hier achter komt kan het zorgen voor een blacklist, waardoor je pagina enorm ver naar onderen wordt gezet.

Ook zijn er websites waarbij je linkwissels kan doen. Je plaats dan een link van een website en krijgt hiervoor een link naar jouw website voor terug. Deze links zijn vaak van enorm slechte kwaliteit en hebben dus ook erg weinig invloed op je SEO.

 

Reageer op forums

Forums staan vol met vragen over van alles en nog wat. Wanneer je denkt dat een artikel op je website een vraag op een forum mogelijk beantwoord, ga linkbuilden op dit forum. Geef aan dat je mogelijk een oplossing hebt voor het probleem en zet een link naar je post erop. Voorzie deze forumpost altijd wel netjes met goede informatie om een zo hoog mogelijke doorklik rate te krijgen.

 

Uitgaande links

Het is ook belangrijk om naast inkomende links ook te kijken naar uitgaande links. Vooral websites met hoge autoriteit (websites die hoog in Google staan) zijn goede keuzes. Op pagina’s met veel content is het belangrijk om dan te verwijzen naar deze websites met hoge autoriteit. Dit helpt de zoekmachine het onderwerp van je post herkennen.

 

Gastbloggen

Het is mogelijk om op nieuwssites binnen jouw niche gastblogs te plaatsen. In ruil voor een link lever je deze websites content aan. Prijs hierin je website maar zorg wel voor een natuurlijke tekst dat ook waarde biedt aan de lezers.

 

Social media

Social media kan je inzetten voor linkbuilding. Plaats op je bedrijfs- of persoonlijke profiel links naar je beste artikelen. Zorg ervoor dat er goed op gereageerd wordt voor extra waarde.

 

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze bovenstaande 5 linkbuilding tips. Wil je meer weten over linkbuilding of help bij het opzetten van linkbuilding, neem contact met mij op via onderstaande Contactknop, LinkedIn of Facebook!