Kosten website laten maken in 2023

Wil je een website laten maken en ben je benieuwd hoeveel dit gaat kosten? Hieronder gaan we bespreken waarmee je allemaal rekening moet houden wanneer je een offerte krijgt. Daarnaast verschilt het ook enorm qua kosten bij wie je de website laat maken, wat voor website je laat maken en of de website speciale functionaliteiten nodig heeft. Ook marketing gericht webdesign kan extra kosten.

De kosten voor het laten maken van een website door mij bedragen vanaf de 300 euro. Deze kosten bestaan uit twee delen.

Kosten Template

Het eerste deel is de template die ik gebruik. Deze kost 50 euro. Met deze template kan ik goed uit de voeten en snel vorderingen en aanpassingen maken om eenvoudig en dus goedkoop een nette website te maken.

Kosten Uurtarief

Het tweede deel is mijn uurtarief. Mijn uurtarief is momenteel 25 euro per uur. Ik reken een minimale arbeidstijd van 10 uur. Deze arbeidstijd bestaat uit:

  • Onderzoeken wat voor website de klant wilt en welke functionaliteiten de website moet hebben
  • Maken van de website inclusief functionaliteiten
  • Korte SEO-check
  • Feedbackronde van de klant
  • Afronding project met de klant

Hiernaast is het mogelijk om nog extra functionaliteiten toe te laten voegen. Het is dus niet 100% mogelijk om te zeggen hoeveel het laten maken van uw website van tevoren gaat kosten.

Voor het op maat laten maken van een website bedragen de kosten vanaf de 1000 euro. Maatwerk websites zijn lastiger, vragen meer voorbereiding en vooral tijd. Een maatwerk website kan ook nooit ‘snel’ opgeleverd worden. Samen met de klant ga ik een traject in van minimaal 4 weken. In deze vier weken gaan we samen aan de slag om alle wensen te verwerken in de website of webshop.

Om mijn prijzen te vergelijken heeft Jimdo een artikel geschreven over de gemiddelde prijzen van een website: klik hier

Naast het maken van de website heeft een website ook onderhoud nodig. De code moet wekelijks of maandelijks bijgehouden worden om up-to-date te blijven. Wanneer dit niet gebeurt, kan de website vastlopen of sommige delen niet goed weergegeven worden. Dit is iets dat je ten allen tijden wilt voorkomen.

Daarom biedt ik ook webonderhoud service aan. Voor meer informatie hierover, neem contact op via onderstaande knop.